Scroll

Noutăţi


Înapoi

147 de ani de la naşterea dr. Dimitrie Gerota

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2a/Dimitrie_Gerota.jpg


17.07.2014

Dimitrie Gerota (17 iulie 1867, Craiova - 3 martie 1939, București) a fost un medic român, radiolog și urolog, membru corespondent al Academiei Române.

Dimitrie Gerota a efectuat cercetări privitoare la anatomia și fiziologia vezicii urinare și a apendicelui, a preconizat o tehnică de injectare a vaselor limfatice, cunoscută în literatura de specialitate drept „metoda Gerota”.

De numele său se leagă și aplicarea primelor radiografii din România, fiind considerat cel dintâi radiolog român. A înființat, în 1907, la București, un spital — Sanatoriul Dr. Gerota — în care erau operați și îngrijiți numeroși bolnavi, precum și un muzeu de mulaje anatomico–chirurgicale lucrate în întregime de el. A descris pentru prima data fascia perirenala, care ii poarta astăzi numele. În orice tratat de urologie contemporan fascia este denumita drept fascia Gerota .


comments powered by Disqus
  • Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
  • "Investiţii pentru viitorul dumneavoastră"
  • Proiectul ARCES: „O ȘANSĂ PENTRU FIECARE”
  • Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei, Fonduri Structurale


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României