Scroll

Noutăţi


Înapoi

SĂ NE ÎMBRĂȚIȘĂM! #ROMANIA

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2016/01/romania-sfinx-world-750x350.jpg


21.01.2016


„Nu ne-am luptat pentru jucării!” #AvramIancu
Cu privire la aspectele prezentate de #Capeti, cu siguranță managementul situației a fost defectuos. Dar și greșeala este o modalitate de învățare.
Noi ne recunoaștem greșeala, aceea de nu comunica eficient cu #RomeoMoșoiu și #AntoniePopescu. Dar, de asemenea, am analizat și dorința unora de control asupra unei generații. Acum, când marea majoritate avem copii, știm mai bine că o comunicare deficitară poate duce la divergențe, iar control nu putem avea și nici nu trebuie să avem asupra propriilor copii, cu atât mai puțin asupra altora. În general, persoanele care se implică în societatea civilă sunt persoane autonome, cu idealuri. Din moment ce o astfel de persoană și-a câștigat autonomia, nu o mai poți controla, dorința ta de control va fi luată ca un abuz asupra dezvoltării propriei persoane.
Din percepțiile noastre, #MarianMunteanu și #George Roncea nu au dorit în 1998 să preia controlul asupra Ligii Studenților, ci doar să ajute la formarea unei structuri naționale reale a societății civile. Implicarea lor în acea perioadă a fost strict de redactare a unor articole care să demaște un abuz. În plus, dacă ar fi dorit să preia “controlul” asupra Ligii, s-ar fi lovit de același tratament, dar nu a fost cazul.
Un lucru este cert, acela că omul cât trăiește învață. Nimeni nu e perfect și atâta timp cât există motivație poți face pași pentru a ajunge la starea pe care cu toți ne-o dorim – iubirea supremă.
Primul pas real este cel de iertare, apoi acela de a nu mai judeca pe ceilalți. Nu toți avem capacitatea de iubire, în sensul real al acesteia, dar putem respecta. Să începem prin a respecta trecutul, prezentul și viitorul.
Propunerea noastră este simplă – să trecem peste, să privim trecutul ca o modalitate prin care noi am progresat. Să facem ceea ce trebuie în prezent și să avem ca scop atingerea idealurilor pentru care am luptat și pentru care unii și-au dat viața.
Am fost mulți în Liga Studenților, oameni deosebiți, cu dorință de a fi în slujba unei comunități. Noi putem avea capacitatea – asta dacă nu ne-am erodat valorile – să aducem plus valoare societății românești!
#LauraZăinescu Preşedinte #BogdanAligică Secretar General #LigaStudenților 16.01.2016
Facebook: https://www.facebook.com/studentimea

Detalii aici!


comments powered by Disqus
  • Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
  • "Investiţii pentru viitorul dumneavoastră"
  • Proiectul ARCES: „O ȘANSĂ PENTRU FIECARE”
  • Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei, Fonduri Structurale


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României