Scroll

Noutăţi


Înapoi

GUVERNUL SE RĂZBUNĂ PE ASOCIAȚIILE PENTRU PROTECȚIA MEDIULUI

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/03/2011_0619Descarcare240520110020-750x350.jpg


02.09.2015

După ce asociațiile pentru protecția mediului au fost singurele care au ieșit în stradă împotriva deciziilor Guvernului (vezi Roșia Montană), reprezentanții acestuia au găsit soluția pentru a se răzbuna: blocarea finanțării ONG-urilor din România din fonduri nerambursabile (publice și europene).
Astfel, după mai bine de un an de la organizarea unui concurs de proiecte pentru conștientizarea publicului privind protecția mediului, deși a fost publicată lista proiectelor câștigătoare, Guvernul României prin Administrația Fondului pentru Mediu decide anularea concursului de proiecte. O fi legal? Unde se deturnează banii din fondul de mediu destinat acestui domeniu? Oare nu ar trebui să se autosesizeze DNA-ul?
Mai mult, în propunerea de Ghid al Solicitantului pentru Axa Prioritară 4 – „Protecția mediului prin măsuri de conservare a biodiversității, monitorizarea calității aerului şi decontaminare a siturilor poluate istoric, Obiectivul Specific 4.1. „Creșterea gradului de protecție şi conservare a biodiversității prin măsuri de management adecvate şi refacerea ecosistemelor degradate”, reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene au decis excluderea calității de solicitant eligibil pentru ONG-uri! Oare de ce? Din câte știm este singurul program care nu a generat probleme semnificative pentru organismele de monitorizare, care se desfășoară fără întârzieri semnificative din partea beneficiarilor și care au un beneficiu public real.
Stimați guvernanți, vă reamintim că rolul dumneavoastră este acela de a lucra în interesul cetățeanului și nu în defavoarea lui. Nu opriți finanțarea ONG-urilor de mediu, în ele încă activează puținii tineri și profesioniști care au mai rămas în România. Nu cred că v-ați propus depopularea acestei țări!!!

Sursa: Laura Zăinescu Problemele Cetății


comments powered by Disqus
  • Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
  • "Investiţii pentru viitorul dumneavoastră"
  • Proiectul ARCES: „O ȘANSĂ PENTRU FIECARE”
  • Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei, Fonduri Structurale


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României